Aftapper-etiketter

I dag tappes det meste øl på bryggeriet – nogle mindre bryggerier brygger dog selv øllet og får det tappet hos andre bryggerier, der har egen tappekolonne. Sådan har det ikke altid været. Førhen blev det meste af bryggeriets øl faktisk solgt på tønde, og noget af det tappet på flaske hos øltappere. O Hansen var øltapper i Roskilde før år 1900. Aftapperne anvendte ofte deres egne etiketter, nogen gange med bryggerinavn på, andre gange uden. Denne etiket er en Albani øl – en baier, som det ses. Jeg har den desværre ikke i min samling – endnu, men jeg går meget op i aftapperetiketter.

Albani Aftapper etiket – en baier.

Denne etiket er en Albani øl – en baier, som det ses. Jeg har den desværre ikke i min samling – endnu, men jeg går meget op i aftapperetiketter. Her er et par stykker som jeg har:

Bitter Dobbelt øl aftappet i Viingaardsstræde 4
Baiersk lagerøl aftappet af O Pedersen, Borgergade no 80 – bryggeri ukendt med formentlig Carlsberg.
Reklamer

Om netetiket

Jeg samler på øletiketter og ølskilte fra danske bryggerier. Jeg får dog også meget tid til at gå med at læse i alle mine bøger om bryggerierne, for jeg søger at samle alle historiske oplysninger om alle de store og små danske bryggerier. Jeg hjælper gerne, hvis du har spørgsmål om danske bryggerier eller øl. Jeg har efterhånden snart medvirket til en stribe udstillinger på museer: Museum Sønderjylland: juleudstillingerne 2011 og 2012. Sygplejemuseet i Kolding 2007: udstillingen "Øllet i sundhedens tjeneste" Post og telemuseet 2002: udstilling om Peter Faber Bramsnæs museum og arkiv: 2000 lokalhistorisk udstilling Esbjerg museum: udstilling om Esbjergs bryggerier Jeg har bidraget til film: Dirch 2011 - målet var at anvende øletiketter og flasker fra de helt rigtige bryggerier som passede til perioden. Jeg har bidraget til en enkelt retssag, da Bayern forsøgte at opnå rettigheder til navnet bayer, eller bajer. Det lykkedes ikke, bla.a. fordi man med mine øletiketter kunne påvise, at navnet var har været alment brugt i næsten hundred år .
Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Ølaftappere, Øletiketter, Efterlyses. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s