Hjælp – hvornår er denne kalender fra?

Så har jeg brug for hjælp.

Se på disse tre etiketter, som jeg har haft i min samling i mere end 20 år.

De får mig til at stille flere  spørgsmål, som jeg håber at du kan hjælpe mig med. Jeg ved, at De forenede Bryggerier blev dannet i 1891 som en forening af 11 ældre københavnske bryggerier. Men hvilket år efter dannelsen lavede DfB denne kalender? Og findes der flere kalenderblade end de tre som jeg har ?

Jeg synes der er flere gåder indbyggede i etiketterne.

Central Hvidtøl blev vist først markedsført af De forenede bryggerier i 20-erne – men etiketterne ser meget ældre ud end som dette.

Omvendt – bryggeriet Alliance var et af de 11 bryggerier, som indgik i DfB. Og DFB  markedsførte nogle af de kendteste produkter fra de indgåede bryggerier i et par år efter 1891 under både det gamle bryggerinavn og navnet De forenede Bryggerier – men ikke mere end et par år.

Derfor: er etiketterne fra 1890-ernes start eller fra tyverne? Og er de overhovedet øletiketter? Hvis ikke, hvad har de så været anvendt til?

Bonusinfo: Der er ikke noget trykt på bagsiden og de måler ca. 6,5 x 4,8 cm.

Reklamer

Om netetiket

Jeg samler på øletiketter og ølskilte fra danske bryggerier. Jeg får dog også meget tid til at gå med at læse i alle mine bøger om bryggerierne, for jeg søger at samle alle historiske oplysninger om alle de store og små danske bryggerier. Jeg hjælper gerne, hvis du har spørgsmål om danske bryggerier eller øl. Jeg har efterhånden snart medvirket til en stribe udstillinger på museer: Museum Sønderjylland: juleudstillingerne 2011 og 2012. Sygplejemuseet i Kolding 2007: udstillingen "Øllet i sundhedens tjeneste" Post og telemuseet 2002: udstilling om Peter Faber Bramsnæs museum og arkiv: 2000 lokalhistorisk udstilling Esbjerg museum: udstilling om Esbjergs bryggerier Jeg har bidraget til film: Dirch 2011 - målet var at anvende øletiketter og flasker fra de helt rigtige bryggerier som passede til perioden. Jeg har bidraget til en enkelt retssag, da Bayern forsøgte at opnå rettigheder til navnet bayer, eller bajer. Det lykkedes ikke, bla.a. fordi man med mine øletiketter kunne påvise, at navnet var har været alment brugt i næsten hundred år .
Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s