Maltøl og Koldingfjord

Fornylig overnattede jeg på Koldingfjord Hotel – et smukt og smukt beliggende Hotel. Hotellet har 100 års jubilæum i år – og det er der kommet en dejlig bog ud af – og sandelig om ikke også Koldingfjord er kommet på frimærke.

Jeg fik en øl på hotellet – af hotellet faktisk – og den viste sig at have en sjov historie, som jeg selv har en lille aktie i – derfor synes jeg at netop denne øletiket er extra sjov:

Det viste sig at være en maltøl – den smager nu knap så maltet som jeg husker andre maltøl – men det er en anden sag. Det er historien der er interessant. Hvorfor laver de nu en maltøl, tænkte jeg. Og det gør de, fordi Hotellet oprindelig blev opført som et julemærkehjem – altså betalt af de penge som kom ind ved salg af julemærker. Her kom der børn, som derhjemme ikke fik mad nok, og når de kom herfra var de i god stand. Jeg har medvirket til udstillingen “øllet i sundhedens tjeneste” på Sygeplejemuseet i hotellets nabobygning, og undervejs i forberedelsen til udstillingen så vi på billeder, blandt andet nedenstående billede:

Nå – her får børnene nok serveret maltøl, sagde jeg, det er også sundt og nærende. Det vidste de slet ikke på museet, og de blev enormt glade for oplysningen. Jeg kunne genkende etiketten fra Slotsmøllens fabrikker. Det er lidt svært at se på billedet, men man kan på flasken bagest i lokalet til venstre genkende medaljen på denne etiket:

Og ad denne snirklede vej var historien i orden: Selvfølgelig skal Koldingfjords jubilæumsøl være en maltøl.

Reklamer

Om pitazen

kontakt mig på flemming@pitazen.com
Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Nyeste i min samling. Bogmærk permalinket.

Et svar til Maltøl og Koldingfjord

  1. Pingback: Ny øl: Trolden Bryghus Jubilæumsmaltøl Koldingfjord 100 År

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s