Carlsberg åbner arkiverne

Carlsberg er gået i gang med et storstilet projekt: at åbne for familiearkivet. Brygger J.C. Jacobsens Familiearkiv hedder arkivet der er utroligt spændende. Arkivet rummer over 8000 dokumenter, og nu er de første 1000 altså på nettet. Det er planen at fortsætte med at åbne arkivet, og arbejdet forventes fuldført i løbet af 2012.

Jeg har allerede spenderet de første timer på arkivet og jeg fandt bl.a. Kogsbølles ansættelseskontrakt, breve om lønforhøjelser, gaver og årlige påskønnelser. Meget interessant, nu jeg lige har skrevet lidt om ham.

Arkivet indeholder også det interessante brev fra tiden hvor Tuborgs øl blev beskrevet som sygt i pressen. Tuborg havde svære problemer og afviste selfølgelig i pressen. I brevet tilbyder kaptajn J.C.Jacobsen sin hjælp til Philip Heymann.

Og så er der bare utroligt meget mere: Ansøgning om at måtte etablere et bryggeri; ansøgning til toldmyndighederne om at slippe for tidskrævende toldbehandling på grund af øllets begrænsede holdbarhed; notat om køb af rustninger?; klage til Faxe kalkbrud for leverance af sten der er alt for brune; en stamtavle; arbejdstegninger; notater fra adskillige bryggeribesøg i udlandet – jeg kunne blive ved.

Jeg glæder mig til at benytte arkivet online!

Reklamer

Om netetiket

Jeg samler på øletiketter og ølskilte fra danske bryggerier. Jeg får dog også meget tid til at gå med at læse i alle mine bøger om bryggerierne, for jeg søger at samle alle historiske oplysninger om alle de store og små danske bryggerier. Jeg hjælper gerne, hvis du har spørgsmål om danske bryggerier eller øl. Jeg har efterhånden snart medvirket til en stribe udstillinger på museer: Museum Sønderjylland: juleudstillingerne 2011 og 2012. Sygplejemuseet i Kolding 2007: udstillingen "Øllet i sundhedens tjeneste" Post og telemuseet 2002: udstilling om Peter Faber Bramsnæs museum og arkiv: 2000 lokalhistorisk udstilling Esbjerg museum: udstilling om Esbjergs bryggerier Jeg har bidraget til film: Dirch 2011 - målet var at anvende øletiketter og flasker fra de helt rigtige bryggerier som passede til perioden. Jeg har bidraget til en enkelt retssag, da Bayern forsøgte at opnå rettigheder til navnet bayer, eller bajer. Det lykkedes ikke, bla.a. fordi man med mine øletiketter kunne påvise, at navnet var har været alment brugt i næsten hundred år .
Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg. Bogmærk permalinket.

2 svar til Carlsberg åbner arkiverne

  1. Pingback: J.C. Jacobsens Familiearkiv på nettet

  2. Gitte Laura Kammersgaard Frost siger:

    Hej har fundet denne side på nettet da jeg søgte oplysninger om J. C. Jacobsen. Jeg er meget interesseret i oplysninger om familien Jacobsen da jeg har fået oplyst at jeg er i familie med dem. Min Bedstemor hed Bodil Kammersgaard født Jacobsen. Håber at kunne finde ud af noget gennem dig/jer da min far har prøvet at finde vores forfædre i kirkebøgerne uden held.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s