Politisk korrekt øl-volapyk

Ølfabrikken – en fabrik der laver øl. Et nyt indslag i de mange bryggerier, der blot kaldte sig mikrobryggerier på den tid, hvor det blev anset som positivt at distancere sig fra de store fabrikker.

Se blot denne lille reklamefilm fra bryggeriet. Kom ikke og sig at de ikke turde kalde en spade en spade. Dejligt slogan: Livet er for kort til lorteøl! Jeg stødte første gang på det på de dåseøl fra Ølfabrikken jeg købte nede på den lokale tank. Forfriskende tænkte jeg.

Senere kunne jeg i Superbrugsen købe flaskeøl med denne etiket:

Hmm tænker man så. Livet er til kvalitetsøl. Hvad skete der med klassens frække dreng? Hvor er glimtet i øjet? Hvad kan grunden nu være?

Skyldes det opkøbet af Gourmetfabrikken og dermed at Harboe nu har fået indflydelse på Ølfabrikken? En brandundersøgelse peger på, at det nye slogan har en ekstra kvalitet – nemlig at det peger på kvalitet. Det gjorde det gamle nu osse, vil jeg mene.

Eller er der tale om, at da Ølfabrikken kom ind i COOP’s butikker, så skulle sloganet være mere stuerent? Svaret blæser i vinden, jeg har ikke kunnet finde ud af det. Kun at Ølfabrikken ikke længere findes i COOP, da de på et tidspunkt ønskede også at blive solgt i Dansk Supermarkeds butikker. Den forhandling fejlede, så nu er de ingen af stederne!

Ærgerligt. Jeg kunne godt lide øllet – som var billigt, lidt friskere humlet end det mest almindelige, og dog ikke så humlet så det var ligemeget igen.

Reklamer

Om pitazen

kontakt mig på flemming@pitazen.com
Dette indlæg blev udgivet i Alle indlæg, Øletiketter, Dansk øl, danske bryggerier, Reklame. Bogmærk permalinket.

2 svar til Politisk korrekt øl-volapyk

  1. Arne Fritzen siger:

    Vedr. ølfabrikken, jeg har i torsdags købt en kasse i Kvickly Allerød Men det jo heller ikke en normal butik når vi taler øl :-))

  2. Pingback: Kort nyt: Gavnø, Føniks, Vestfyen, NOx-afgift, Refsvindinge, Nørrebro, Carlsberg, Bøgedal osv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s