Om denne blog

Dette er min blog om øl, øletiketter, ølhistorie m.v. Jeg håber du vil nyde at læse lidt om gammel dansk ølkultur.

Har du etiketter, oplysninger, gamle reklamer eller lignende, som du mener jeg kan have glæde af, så er du velkommen til at kontakte mig. Omvendt vil jeg være glad, hvis du kan bruge af det materiale jeg her fremlægger – brug det gerne, men det er god skik at henvise til kilden…

Jeg har efterhånde medvirket i en del udstillinger:

  • Museum Sønderjylland: juleudstillingen 2011 og 2012
  • Sygeplejemuseet i Kolding 2007: udstillingen “Øllet i sundhedens tjeneste”
  • Post og tele museet 2004: Udstilling om Peter Faber
  • Bramsnæs museum og arkiv 2000: Lokalhistorisk udstilling
  • Esbjerg Museum 1996: udstillingen “øl og vand i Esbjerg”

Jeg har medvirket til “Dirch” filmen i 2011, filmen “1864” i 2013; begge gange for at sikre, at etiketterne og flasker brugt i filmene var historisk rigtige.

Jeg har medvirket i en retssag, hvor Bayern forsøgte at få eneret på navnet bajer eller bayer. Bryggeriforeningen kunne, bl.a. ved hjælp af mine etiketter påvise, at navnet har været almindeligt brugt i næsten hundrede år, og de vandt sagen.

Jeg har medvirket til flere bøger og hæfter, og har skrevet adskillige artikler om øl og øllets historie, specielt til Ølentusiasten og til Samlerringen, et blad for samlere af øl og etiketter, hvor jeg også var redaktør i en årrække.

Jeg har en hjemmeside her: www.netetiket.dk eller her www.øletiket.dk, og kan kontaktes på min mailadresse: flemming@netetiket.dk

Forsidebilledet viser ølkusk Anders Nymann fra Spjellerup Bryggeri på Stevns. Det er fra omkring 1900. Spjellerup Bryggeri solgte sit øl på ankre, som det ses. Og ankrene var mærkede med kridt, så man kunne kende ølsorterne fra hinanden. 2 betyder således hvidtøl no 2, 3 hvidtøl no 3. Anders er fotograferet foran Spjellerup Jernstøberi.

vh Flemming